BLOGGEN...

ONSDAG DEN 26. FEBRUAR 2020

Så er det blevet tid til fødselsdags fejring - det er bare ikke til at forstå at Jackie allerede fylder 1 år - sikke tiden dog flyver afsted, det er da næsten helt uhyggeligt🙂

Hvor er der sket meget i det første år - fra en lille frækkert og til en "nogenlunde"😀 velopdragen og charmerende ung herre nu - det har været sjovt at følge med i - MEN så sandelig også hårdt til tider - hver gang der var stille, så vidste vi at det betød "gale og forbudte narrestreger"😉

Vi ønsker Jackie og hans søskende Evy i Odense, og Egon og Olsen i Barrit tillykke med dagen, håber i alle bliver fejret efter alle kunstens regler❤

Slut på februar er det nu næsten også - foråret banker på - og rundt omkring myldrer det op med smukke krokus, vintergækker og påskeliljer, måske lidt tidligt, men det er jo så mildt de fleste dage så det ikke er så underligt at "moder natur" har lidt svært ved at finde rundt i vores kalender.

Mange af dagene er det da ellers næsten ikke vejr til at sende hundene ud for tiden, så meget regn som der er faldet, og så meget vand der ligger på græsset og på vejene rundt omkring.

Glad for at de små Yorkier har lært at gå direkte til tørring i hundeværelset når vi kommer hjem - så de kan få varmen igen på benene og under maverne fra den dejlige lune blæser.

Vi ønsker alle en rigtig dejlig weekend og vender tilbage i marts👍

 

 

 

MANDAG DEN 10. FEBRUAR 2020

Så blev udstillingsår 2020 skudt i gang, det skete som altid i Fredericia, hvor DKK som vanligt lagde fra start.

Det var i år et forfærdeligt vejr at køre i, så mange måtte opgive at komme frem, hos Yorkierne manglede vi dog ingen - alle 14 tilmeldte hunde var mødt op, endda helt fra Polen og Tyskland, så det var flot.

Vinderhunden kom dog fra Kolding, så det må siges at være lige i nabolaget🙂

Vi udstillede for første gang Jackie i juniorklasse, han er jo snart 1 år gammel, så han hører til i juniorklassen nu. Det blev til excellent, så det var dejligt at han blev avlsgodkendt med så god en bedømmelse.

Hyggeligt at hilse på alle hundevennerne for første gang i år - ja sågar et par "gamle" bekendte fra for 10 år siden mødte vi, det var sjovt at hilse på jer alle igen. 

Næste weekend går det løs igen, der er det KSS (Klubben for små selskabshunde - Yorkiens specialklub) der er vært ved deres første udstilling i år, ja, endda faktisk hele 4 udstillinger på blot een enkelt weekend. Det foregår i Hillerød, og måske derfor er der blot 7 tilmeldt - altså en halvering af deltagelsen i går i Fredericia.

Lille Jensen er rejst hjem igen, efter at have holdt ferie her hos os de sidste par uger. Han er en dejlig charmerende lille fyr, som vi med jævne mellemrum passer, så han føler sig helt hjemmevant her hos os, og går lige ind i flokken som om han ejer det hele - herligt🙂

Samtidigt er det naturligvis også meget betryggende for hans ejere, da de ved at de trygt kan drage afsted på ferie, og at deres lille Jensen har det godt her imens.

Tusind tak for den flotte og lækre æske chokolade i havde med👍

 

TORSDAG DEN 23. JANUAR 2020

Den første måned i det nye år, lakker allerede mod enden, tiden går bare SÅ stærkt, og man kan da knap følge med.

Forår er der i luften - dejligt når man skal lufte hundene at de ikke bliver fulde af kæmpe isklumper på benene, men jo også, på samme tid, lidt uhyggeligt, at vinteren slet ikke længere viser tænder, på samme måde som i "gamle dage" - man siger jo at det altid er godt med en god gang frost for at dræbe bakterier og andet skidt - så gad vide hvor mange hunde der i år får lus og lopper - hvis de altså ikke er behandlet for det, hvilket de fleste hundeejere dog heldigvis gør.

Her og nu står den på løbetid hos vores gamle smukke veteran Kiki, så vi lever lidt opdelt her i familien for tiden - hvilket heldigvis - når nu det skal være - falder sammen med at jeg er mere eller mindre "nedlagt" af en slem forkølelse med halsonde, så "drengene" og jeg hygger os i den ene ende af huset og Leif tager sig af Kiki og Pjevs, i den anden halvdel af huset - så går det fint - men selvfølgelig er det noget mere besværligt end når alle bare kan gå frit rundt og ikke skal holdes øje med. Kiki må nemlig IKKE blive drægtig - det er hun naturligvis alt for gammel til med hendes 11 år - så hun skal bare nyde sit otium, selv om hun af og til prøver om ikke Peanut "gider hende" - han er jo kastreret så der er ikke meget at gøre, men lille Peanut bliver helt forpustet bare at at kigge på den dejlige pige - lille P. er jo 14 år så det er noget af en udfordring for sådan en bette knægt😀

Årets første internationale DKK udstilling er lige om hjørnet - bare lidt over 14 dage til det går løs i Fredericia. I år er der 14 yorkier tilmeldt, og så skal vi have en dommer som vi aldrig tidligere har haft, så det bliver spændende. Og ikke mindst dejligt at komme i gang igen.

 

TORSDAG DEN 2. JANUAR 2020

Så skriver vi 2020, et nyt år er begyndt, og vi håber i kom godt ind i det, sammen med jeres dejlige Yorkier.

Vi takker for hilsener og billeder igennem året der gik, det er altid hyggeligt at høre fra "hvalpene" vi har sendt ud i verden igennem årene.

De færreste hunde synes om alt det skyderi her omkring årsskiftet, det gælder da også her - men i år var det kun Russi der gøede af de høje lyde og "blinkene" udenfor. Vi havde fået lidt piller til ham, ved dyrlægen, men det var tilsyneladende ikke nok til at forhindre ham i at gø, når fyrværeriet var på det højeste. De andre i flokken var ligeglade, (Peanut er jo næsten hel døv med sine 14 år på bagen) så ham og de andre lå bare og hyggede sig i deres respektive kurve, på sofaen eller i sengen. De undrede sig dog af og til over at Russi havde SÅ travlt med at gø, og måtte lige hen og "undersøge" ham lidt i ny og næ....

Så for vores og ikke mindst for dyrenes skyld, gør det ikke noget hvis alt fyrværkeri bliver forbudt i dagene op til nytårsaften, så man kun må skyde af ved midnatstid og ikke 8-10 dage før som det har været tilfældet her i byen, og mange andre steder.

Har da også bare SÅ ondt af alle de stakkels dyr i skovene og på markerne rundt omkring😥

Et nyt år, betyder også at årets DKK opgørelse over hvalperegistreringer og importer bliver slået op. I år 2019 er der således blevet født 50 hvalpe og 6 nye Yorkier er blevet importeret hertil fra udlandet.

Det er en fremgang på 15 hvalpe, set i forhold til år 2018, men tallet er stadig meget lavt, særlig hvis man sammenligner med tiden for bare 10-12 år siden, dog er der i samme periode "forsvundet" godt og vel 12 opdrættere, så ja, det kan nok ikke være meget anderledes, selv om der også er kommet et par nye opdrættere til igennem de sidste par år.