BLOGGEN 2020 - DEL 2

LØRDAG DEN 5. SEPTEMBER 2020

Har netop fået denne fantastisk flotte sten, den skulle kunne tåle vejr og vind, og heldigvis for det, for efteråret er nu over os, det bliver tidlig mørkt, vejret skifter mellem sol og regn, og blæsten blander sig, og får bladene til at dale mod jorden.

Rigtig god weekend ønsker vi til jer alle derude🙂

 

MANDAG DEN 31. AUGUST 2020

Årets sidste sommerdag, i hvert fald i følge kalenderen, og sikke en dejlig lun afslutning på sommeren, skøn dag uden regn og med masser af sol😎

Modtog i sidste uge, den smukkeste mindebog fra Ofelias ejere. Det er nu allerede et par måneder siden at Ofelia drog over regnbuebroen, og hendes søde ejere har derfor lavet den smukkeste mindebog om hende💔

En kæmpe overraskelse, og en meget flot afsked med Ofelia, og hvor er det da bare helt fantastisk rørende at vi som opdrættere også blev husket, bare SÅ sødt og betænksomt af jer begge. Det har endnu ikke været muligt at læse hele bogen, der er nemlig SÅ rørende en tekst til hvert et billede, og der kommer alt for mange tårer hele tiden, så der er foreløbig kun lige "bladret" - og hvilke dejlige minder i har om jeres skønne Ofelia, tak fordi vi har fået lov at være med på side linien i alle 14 år - tak for jeres bekendtskab igennem alle årene, det har været hyggeligt at mødes af og til og ikke mindst hvert år til jul, at modtage et nyt dejligt billede af søde Ofelia💋

SØNDAG DEN 23. AUGUST 2020

SUNSHINE'S ANGELFACE DEE-DEE DELIGHT, 11 UGER, EN MEGET SMUK OG CHARMERENDE PIGE...

I lidt over en uge, har denne smukke og søde lille pige nu boet hos os.

Dee-Dee hedder hun, og hun er bare SÅ mild, blid og lige til at elske - og det gør vi da også allerede naturligvis, man kan jo ikke andet....

Af og til, når man hjemkøber en ny hund, kan man få en hvalp der i den grad er fuldstændig overgearet, stresset og farer rundt, bider i alt og alle, hopper ind i de andre hunde, og nærmest er ukontaktbar, men denne lille søde og rolige pige, er MEGET afbalanceret, rolig og lærenem, og er i den grad faldet SÅ fint til allerede, og har ikke lavet en eneste "ulykke" endnu, det er bare SÅ fantastisk og virkelig dejligt.

Kæmpe stor TAK til hendes søde opdrætter Heidi Steffensen, for det kæmpe arbejde du har lagt i at præge hver enkel hvalp, helt fra starten, gåtur er Dee-Dee således allerede fuldt fortrolig med, ligesom hun helt fra starten lød sit navn - flot, flot - og helt vildt dejligt at overtage sådan en hvalp der er vant til at blive håndteret og kærligt opdraget undervejs i opvæksten, det er virkelig guld værd her i hvalpenes nye hjem, så TAK for det, tak for dig;)

Pjevs nyder sin nye "lillesøster" og de 2 har virkelig meget sjov og glæde sammen i dagens løb. Når jeg sidder ved spisebord, trimmebord eller skrivebord, ja så ligger lille Dee-Dee ved mine fødder, med sit lille hoved på mine fødder, så jeg ved hele tiden hvor hun er - meget praktisk, rart og dejligt;)

Det bliver rart at kunne komme i gang med at træne hende til udstilling her i efteråret, desværre bliver der ingen baby klasse at stille hende i, for alle udstillingerne året ud, er endt med at blive aflyst af DKK, nok også det klogeste i denne corona tid, men alligevel utrolig ærgerligt....

MEN vi håber på at 2021 må og skal blive bedre, og at vi atter kan komme afsted med vores dejlige hunde, og vise dem frem rundt omkring i landet.

Nu hvor der bliver masser af ledige weekender, da vi ikke skal udstille alligevel, ja så er der også mange dage at redigere hjemmeside i, der er nemlig masser af nyt på vej da "flash player" helt forsvinder/udgår pr. 1. december 2020, så fremover skal der fjernes og redigeres en del "billedbøger" og fjernes musik osv., så jo - der er nok at lave for at siden her kan være up-to-date.

Pas på jer selv derude....

 

TIRSDAG DEN 11. AUGUST 2020

Lucia, den lille tæve som vores dejlige Russi er far til, her med mor Kaya

Coronaen ser desværre ud til at have bidt sig godt og grundigt fast overalt i verden - selv her i lille Danmark blusser det gevaldigt op igen. Så meget at vi valgte at annullere vores årlige ferietur til Thyborøn i år - der er ingen grund til at "udfordre skæbnen" som man siger - så vi har nydt de seneste varme dage herhjemme i haven i stedet, ligesom vi har taget en enkelt dagstur til familien på Sjælland.

Hurra for aircon. i bilen - for ellers havde det været helt uhyggelig varmt. Men når man kan køre og holde en behagelig temperatur på 20 grader inde i bilen, ja så kan både vi og hundene sagtens klare det.

De blev som sædvanlig luftet ved Storebælt, der holder vi altid stop, og nyder at gå en lille tur langs vandet, det er rart lige at strække benene halvvejs på turen, for både mennesker og dyr.

En lille tur til Helga i Tyskland er det også blevet til her i sommerens løb (opdrætter af Yorkshire terrier gennem godt og vel 40 år, under kennelmærket Nordmark's). Vi har igennem årene købt mange skønne Yorkier fra Helga, de har alle haft et helt fantastisk dejligt og blidt temperament.

Helga har stadig en dejlig lille tæve tilbage fra hendes "storhedstid" som opdrætter, så det var hyggeligt at gense dem begge, vi havde en rigtig dejlig dag dernede og nød at sidde i den fantastisk store smukke have.
For de små hunde (vi havde et par stykker med derned) samt Helgas egen Lady Gaga, svarer det jo nærmest til en kæmpe park - sikke de kunne løbe og snuse og hygge sig - de var godt trætte og mætte af indtryk da vi atter satte kursen mod Danmark.

Er tilmeldt et par udstillinger i september i de nærliggende nabo byer, men nu med alt dette opblussen igen af corona, kan det da være det hele må aflyses igen igen, vi må vente og se hvad der sker - savner rigtig meget at komme i gang igen, og sådan er der mange andre af de vanlige udstillere der også har det. Mange har jo også det "problem" at deres hunde måske kun nåede at få 1 junior cert - inden coronaen lukkede ned for udstillinger - og nu er hunden så lige ved at være for gammel til at kunne nå at få de sidste cert'er, inden den fylder 18 måneder, så det er jo ikke så godt - ved godt at det virkelig er luksusproblemer, og at der er langt større ting at bekymre sig om i denne verden - men indenfor hundeudstilling er dette nok lige nu og her det der er "værst" for mange.

De problemer har vi ikke - både Pjevs og hendes mor Kiki er begge champions, og Kiki er for længst rykket op i veteran klassen, da hun om et par måneder allerede fylder 12 år, så hun er ved at være en ældre dame🙂

Nu krydser vi fingre, tæer og poter for at udstillingerne bliver til noget i henholdsvis Vejen og Brørup i september. 

Vores charmetrold Russi er blevet far den 1. august 2020 - og han er naturligvis meget stolt🙂 Desværre gik alt ikke som planlagt (og håbet) med de 4 små, som tæven var scannet til at vente, men sådan er det desværre nogle gange, det er jo natur, og mod natur kan man ikke stille noget op.

Det hele endte ud i et kaisersnit i sidste øjeblik, og kun en tæve hvalp lever i dag - det ser heldigvis ud til at hun er robust og kraftig og nok skal klare sig. Hendes lillesøster på 61 gram døde desværre efter få dage, selv om hendes ejer prøvede at gøre hvad hun kunne for at holde liv i den lille. Tit er det bare "ikke meningen" at de skal leve, og så er det måske trods alt "bedre" at de går bort mens de endnu er helt små, ja det er trist og barskt, men desværre også sådan naturen nogle gange er....

Heldigvis lever tæven og har det godt - det var et under at hun kom lige nøjagtig i tide til at få hjælp - men da det var en fredag aften/nat var der langt til vagtdyrlægen og dette kan have været med til at gøre det hele mere dramatisk for tæven og hendes hvalpe, men nu kan ejeren nyde sin tæve og den dejlige hvalp, til alt held❤ STORT TILLYKKE herfra farmand Russi, og hvil i fred i 3 små der ikke klarede jer😥😥😥

Så dem der tror at det er en "guldgrube" at lave et kuld hvalpe, kan godt tro om igen - kaisersnit og scanning fredag aften/nat knap 18.500 kr., røngten få dage før 1.100,- kr., for at få at vide hvor mange hvalpe der er, så jo - det løber op og kan hurtigt blive en dyr omgang.

Derfor er det også bare SÅ vigtigt at folk der køber hund/kat/hest eller hvad det måtte være, husker at tegne en sygeforsikring, det kan slet ikke betale sig at lade være - med mindre man virkelig har penge nok.

Har gang på gang fortalt og forklaret hvor godt det er at være forsikret i AGRIA, og kan ikke sige det nok - sørg for pokker for at få jeres hunde forsikret i tide - med i tide mener jeg inden hvalpen fylder 4 mdr., så kan i få dækket nærmest alt tænkeligt igennem hele livet på hunden. Derudover tilbyder de fleste dyrlæger nu også en VIP ordning, eller en ANIPLAN for blot 129,- kr. pr. mdr., denne aftale giver bl.a. ret til gratis negleklip, rabat på foder og loppemidler, en gratis konsultation og en vaccination i årets løb. 

Stadig er der mange der henvender sig om hvalpe - men kan desværre ikke hjælpe, andet end ved at henvise til "købhund.dk" så må folk skrive eller ringe rundt til de opdrættere der er listet på "opdrættervejviseren" og høre om hvornår der evt. planlægges hvalpe. Det er næsten helt umuligt at "dække" markedet for tiden - der er for få opdrættere og "for mange" der søger hvalpe - derfor er der desværre nok mange der tyer til "fristelsen" at købe via div. annoncer på nettet, naturligvis kan man være heldig at få en rigtig sød og dejlig hund på den måde, men man kan så sandelig også være uheldig at det er en understimuleret hvalp, der er taget for tidligt fra sin mor, aldrig har mærket græs under sine poter eller set dagens lys, man aner det bare ikke når man står der på gårdspladsen eller måske på en rasteplads et sted i Danmark og får stukket den lille hvalp i favnen.

Jamen så smelter man jo - det er jo klart - og det ved sælgeren - og så er man "fanget" - heldigvis kan det jo gå godt og være en sund hvalp, trods den triste start på livet, uden den så vigtige prægning - men det kan også være at man ender med at få en hund der er fuld af alverdens sygdomme og skavanker, så den kommer til at koste en formue i dyrlægeregninger.

Derfor skal man tænke sig rigtig godt om - hellere blive skrevet op hos en af opdrætterne på "købhund.dk" og komme i betragtning til en hvalp når der er en tilgængelig, end at falde for en hurtig handel - måske med en af de indsmuglede hvalpe som man desværre af og til læser om, liggende i mørket i et varmt bagagerum på en bil, næsten ikke til at bære...

Sådan en skæbne ønsker man jo ikke for sådan en lille hvalp, forleden blev 25 små indsmuglede hvalpe aflivet ved grænsen - meget meget trist😥

Nu må i alle huske at passe rigtig godt på jeres hunde i denne varme - regn med at de spiser mindre, du kan evt. fodre oftere i mindre portioner, og husk at sørge for at hunden har adgang til masser af frisk vand, skift det tit og ofte, og lad ikke hunden gå ture midt på dagen - luft den tidligt om morgenen og igen sent om aftenen når det er køligt.

Asfalten kan blive meget meget varm midt på dagen - læg evt. din hånd på jorden, og mærk om du selv kan holde det ud😮

Pas på blågrøn alger hvis din hund er en vandhund - hvert år dør der desværre hunde af blågrøn alger ved de danske strande😥

 

GOD SOMMER TIL DIG OG DIN 4 BENEDE VEN

 

 

TIRSDAG DEN 28. JULI 2020

NYFØDT YORKIE HVALP - DER ER IKKE LIGEFREM MANGE AF DEM, SÅ REGN MED LANG VENTETID HVIS DU ER PÅ UDKIG EFTER EN GOD DKK YORKIE...

Velkommen på "side 2" - den tidligere blog var åbenbart ved at være for lang, så har lige fået besked på at fortsætte på "næste side", hvilket hermed sker

Der fødes heldigvis mange hvalpe rundt omkring i landet for tiden, det er bare så dejligt at der endelig er ved at være lidt flere Yorkie hvalpe igen, der er nemlig virkelig mange der efterspørger hvalpe, og det har derfor næsten været helt umuligt at efterkomme disse ønsker.

Selv har vi dog ingen hvalpe, men derfor kan vi jo godt henvise til dem der har, og som vi "kan stå inde for" og gerne selv ville have hvalp fra, hvis det var os der var på udkig efter en lille ny firbenet ven