HVALPEKØB

KØB AF YORKIE HVALP

Nyt i Kennel Yorkieland's pr. 11/11-2019 - vi har besluttet IKKE længere at opnotere nye på hvalpelisten, da vi har mange tidligere købere der atter ønsker en lille ny hvalp fra os, hvis/når vi engang i fremtiden får hvalpe, vi takker for den store interesse der altid har været vist os.

I Kennel Yorkieland's går vi ikke på kompromis med vores hvalpe og deres liv, de er vores ansvar og de fortjener naturligvis kun det bedste - derfor sælges disse da også kun til gode stabile og blivende hjem.

At få en hvalp ind i sit liv er en stor beslutning, et kæmpe arbejde og ansvar man påtager sig, og derfor skal du også altid spørge dig selv først om du/i er klar til en ny ven de næste måske 18 år - kan familien leve op til hvad der kræves som ansvarlige hundeejere, har man råd til foder, dyrlægeregninger, forsikring osv. osv., kan man svare ja og kan man bare "ikke leve uden en yorkie" - ja så må man gerne læse videre....

Når du køber en hvalp i Kennel Yorkieland's skriver du under på en kontrakt, der samtidig er en slags "livsforsikring" for netop DIN hvalp.
Dette sker for at sikre at ingen af vore hunde havner i de mange "til salg" annoncer i aviser, på internetsider eller internater osv.
Det betyder at hvis du/i på et tidspunkt i jeres liv skulle komme ud for enten svær sygdom, skilsmisse, flytning eller andre ting der gør at i ikke længere kan have jeres hund, så skal opdrætteren (Kennel Yorkieland's) altid kontaktes. 
   

Så kan vi enten tilbyde at være behjælpelig med at finde et nyt egnet hjem, eller evt. selv tage hunden tilbage for et nærmere aftalt beløb.

Det er vigtigt at "kemien" mellem hvalpekøber og opdrætter er i orden, derfor lægger vi meget vægt på at "vi kan tale sammen" og "forstår" hinanden HELT fra starten. Vi er jo ligesom "sammen" om den lille hvalp, og det er jo ikke bare en ting men et levende væsen som vi "giver videre" til dig - derfor er kemien bare SÅ vigtig, ikke blot under købet men også fremover da vi gerne vil følge lidt med i vore hvalpes liv.

Vi har hidtil været så heldige at stort set alle vore hvalpekøbere har set det som en naturlig ting, som minimum lige at ringe dagen efter overtagelsen, for at fortælle hvordan den første nat er forløbet i det nye hjem, vi får sendt billeder med jævne mellemrum, og vi har været og bliver stadig inviteret rundt i landet på besøg hos de små hvalpe og deres familier, ja nogle af vore hvalpekøbere er i dag vore bedste venner - det er jo bare skønt når det kan være sådan og det har nok også gjort os lidt forvente, men sådan har vi det bedst og sådan ønsker vi at fortsætte med at have det - også med vore kommende hvalpekøbere.

Det er så dejligt som opdrætter at følge ens hvalpe, at se hvordan de udvikler sig som voksne hunde, og få lov at følge lidt med i deres hverdag ude hos deres familier.....

Hele hundens levetid har du naturligvis mulighed for "livlinen - ring til en ven" - i dette tilfælde altså os i Kennel Yorkieland's - hvis du pludselig står overfor noget du er kommet i tvivl om, pludselig opstået sygdom, tvivl om fodring, osv. osv., vi er aldrig længere væk end en sms, en mail eller et telefon opkald.

INDEN du beslutter om det overhovedet skal være en yorkie der skal være din næste hund, så kan det anbefales at du "undersøger" lidt om racen, så du ligesom ved "hvad du går ind til" - for at give dig et indtryk af HVAD yorkien er for en hund, og om den overhovedet er en race for dig.

Det er jo en race der kræver en del pelspleje men mange vælger at klippe deres hund korte og som sådan er de da også bare søde og meget nemmere at have med at gøre - blot skal man lige huske at man så ikke kan udstille dem, der kræver man at de har bibeholdt deres lange smukke pels.

Du finder mange gode og brugbare hjemmesider om yorkier overalt på nettet, både herhjemme og udenlands, så det er bare at skrive yorkshire terrier på f.eks. GOOGLE, så kommer der et hav af nyttige informationer

Man kan ringe til nogle opdrættere og få en snak omkring racen, og man kan altid spørge pænt om man må besøge stedet og hundene, det er altid godt at bese de voksne hunde først - så kan man også se HVEM der evt. skal være forældre til ens næste hvalp og om man overhovedet synes om forældrene? Husk det er IKKE alle steder man har både tæve og hanhund - tit tager tæven jo "på date" for at parre sig - men så kan man måske se et billed af hannen der påtænkes brugt til tæven.
Man kan tage på udstilling og se de forskellige yorkier, for en yorkie er jo "ikke bare en yorkie". Det får man indblik i ved at se hundene dyste mod hinanden på netop en udstilling, og man vil kunne opleve deres særpræg fra hinanden - ikke to yorkier er ens....Heller ikke i sind - ganske som mennesker!

Søger man info om stamtavler, kan det anbefales at gå ind på
www.hundeweb.dk - det er en side under DKK - og den er utrolig oplysende og går mange år tilbage for hver enkel kennel, og man kan se hvor mange udstillinger hunden har deltaget i, og hvor mange hvalpe hver enkelt hund har haft i årenes løb, meget spændende læsning, og utrolig oplysende hvis man vil se "hvor ens egen yorkie stammer fra"......

Endelig skal det nævnes at man kan gå på biblioteket og låne flg. bøger;

Bogen om yorkshire terrier af Jessie Eikeland

Yorkshire terrier af Gerda Bek

Det er begge lidt ældre bøger, men stadig utrolig gode og meget vidende omkring racen, begge er skrevet af personer der har haft opdræt af yorkshire terrier i mange år og som derfor ligger inde med en utrolig viden på området.

For os er det vigtigt med et besøg fra jer, så vi kan få en fornemmelse af hvem I er, og om I er de rette til en af vore hvalpe, da det som sagt er utroligt vigtigt at kemien mellem jer, hvalpen og os er i orden.


Det er altid tilladt at sige nej til en hvalp herfra, hvis den ikke lever op til de forventninger i har om den pågældende hund. Lige så vel som vi forbeholder  os ret til at afvise jeres ønske om at få en hvalp herfra, hvis kemien ikke er rigtig mellem menneske og hvalp.

Under tævens løbetid, parring og drægtighed holder vi dig naturligvis løbende orienteret, således at du følger med under hele forløbet og ser billeder af den voksende mave.

Selve fødslen forsøger vi så vidt muligt at tage billeder af/optage på video, så du også her føler at du er med når din nye lille ven kommer til verden - det giver et utrolig tæt bånd at man har set sådan en lille størrelse på omkring 100 gram komme til verden.

Efter fødslen bliver du kontaket via telefon eller mail om en status af kuldet - hvor mange hvalpe der er i alt, hvordan fordelingen er med hensyn til køn osv.

Det er vigtigt at de små og deres mor får alt den fred og ro de behøver i starten, så derfor tillader vi ikke besøg hos de små før de er omkring 4 uger - så har de fået øjne og kan også høre, og så kan hvalp og hvalpekøber rigtig hilse "pænt på hinanden".....

Frem til at du kan afhente din hvalp (hvilket hos os tidligst kan ske når hvalpen er 9 uger gammel) er du velkommen til at besøge den/os flere gange så du kan følge med i hvordan livet former sig for den lille.

Hvis du er interesseret i at se hvad hvalpen har med herfra når du køber den, foreslår vi at du kigger på siden der hedder; "hvalpepakke" - der står det hele nærmere beskrevet.

Vi ser frem til at hilse på dig og tilbyde dig en lille yorkie fra Kennel Yorkieland's.

Husk en lille hund er et ekstra hjerte der banker ved dine fødder......

Ordsporg der er nok så sandt....